مشاوره و خدمات مهندسی و مدیریت ساخت

پروانه ساخت،اجرا،اخذ پایان کار تا کلید تحویل توسط مهندسین مجرب پایه یک سازمان نظام مهندسی

مشاوره و خدمات مهندسی و مدیریت ساخت

پروانه ساخت،اجرا،اخذ پایان کار تا کلید تحویل توسط مهندسین مجرب پایه یک سازمان نظام مهندسی

مشاوره و خدمات مهندسی و مدیریت ساخت

انجام کلیه خدمات مهندسی با مجوز رسمی از وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان :
- تهیه نقشه های اولیه ویلا، مسکونی، مجتمع تفریحی،مجتمع مسکونی، آپارتمان و..
- تهیه پروانه ساختمانی و امور اداری در شهرداری ها و دهیاری ها و نظام مهندسی و..
- ساخت و اجرا توسط اکیپ اجرایی مناسب
- برآورد ریالی اجرا قبل از شروع و مدیریت هزینه
- مشاوره تخصصی با حضور متخصص و کارشناس ارشد درحوزه حقوقی و املاک و مستغلات قبل از خرید، قبل از ساخت، حین ساخت و قبل از فروش

پیام های کوتاه
پیوندها

۱۰ مطلب در فروردين ۱۳۹۶ ثبت شده است

سوالی از طرف یکی از خوانندگان وبلاگ بعنوان یک شهروند بصورت خصوصی از بنده شد که در صدد شدم با درج سوال ایشان که بعضا" ، بطور عادی هم از بنده بعنوان شخص حقیقی و حقوقی دست اندرکار ساختمان پرسیده میشود ، نسبت به پاسخگویی به سوال ایشان با استناد به گفته یک وکیل پایه یک دادگستری و قوانین سازمان نظام مهندسی ساختمان و مقررات ملی نمایم:

 

سوال: 

با سلام 

 
و تشکر از وبلاگ شما. بعنوان یک شهروند می خواستم بدانم آیا کارگاه های ساختمانی می توانند در روزهای تعطیل کار کنند ؟ و موجب ناراحتی تمامی همسایگان بشوند ؟
اگر خیر لطف کرده راهنمایی فرمایید باید به چه ارگان دولتی شکایت کرد 
با احترام 
 
پاسخ:
 
پاسخ کوتاه این است که منعی برای فعالیت در روزهای تعطیل برای کارگاه ای ساختمانی وجود ندارد مگر اینکه خارج از ساعات کاری عرف مثلا قبل از ۸ صبح و یا بعد از ۶ عصر باشه که میتوانید قانوناً بخواهید که سر و صدا نکنند. اصولا" ساعات کاری قانونی در کشور ما از 8 صبح تا 16 عصر و نهایتا" 18 می باشد.
مرجع رسیدگی هم شهرداری ها و درصورت عدم رسیدگی شکوایه ی قضایی است.
اما اگر تمایل به دانستن موارد بیشتری در این مورد باشید متن زیر را مطالعه فرمایید.


ساختمان سازی روی اعصاب مردم
نگاهی حقوقی به مزاحمت های ناشی از ساخت وساز برای همسایگان

نویسنده: مهسا قوی قلب

ساختمان سازی همیشه با مواردی همچون تخریب ساختمان قدیمی، گودبرداری، آهن ریزی و... همراه است و در طول اجرای تمامی طرح ها استفاده از ماشین آلات مربوطه توام با آلودگی صوتی و زیست محیطی بسیار بالانیز حتمی است.استفاده از این قبیل ماشین آلات ساختمانی با صداهای دائمی، صدای گوشخراش حاصل از ریختن آهن آلات در نیمه های شب و بعدازظهرها و گودبرداری های طولانی با صداهای ناهنجار و مواردی از این قبیل همگی موجب سلب آرامش همسایگان شده و در یک کلام حقوق شهروندی را تضییع می کند.ساختمان سازی موضوعی است که بسیاری از شهروندان بخصوص ساکنان شهرهای بزرگ با آن روبه رو هستند. اما آیا همسایگان می توانند از طرق قانونی با این قبیل سازندگان که در بیشتر موارد حقوق شهروندی همسایه خود را زیر پا می گذارند برخورد کنند؟
    
     بهروز فروغی نیا، حقوقدان و وکیل پایه یک دادگستری با نگاهی حقوقی به این معضل که بیشتر کلانشهرهای کشور به آن مبتلاهستند به خبرنگار ایران می گوید: «سال 1374 قانونگذار اقدام به تصویب لایحه مربوط به قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان با اهدافی از جمله وضع مقررات ملی ساختمان به منظور اطمینان از ایمنی، بهداشت، بهره دهی مناسب، آسایش و صرفه اقتصادی و اجرا و کنترل آن در راستای حمایت از مردم کرده است. در ماده 33 این قانون، تدوین اصول و قواعد فنی ضروری و مرتبط با قانون مزبور به عهده وزارت مسکن و شهرسازی قرار داده شده است که مجموعه اصول و قواعد فنی و آیین نامه کنترل و اجرای آنها، تحت عنوان مقررات ملی ساختمان نامیده می شود.»
    به گفته این حقوقدان، مطابق مبحث 12 مقررات ملی ساختمان با عنوان ایمنی و حفاظت کار در هنگام اجرا که آخرین بار در سال 1392 ویرایش شده و حسب ماده 34 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، شهرداری ها و سایر مراجع صدور پروانه و کنترل و نظارت بر اجرای ساختمان و امور شهرسازی، مجریان ساختمان ها و تاسیسات دولتی و عمومی، صاحبان حرفه های مهندسی ساختمان و شهرسازی و مالکان و کارفرمایان، مکلف به اجرای آن هستند.
    وی در ادامه می افزاید: «اشخاص یاد شده باید در اجرای عملیات ساختمانی برای تمامی ساختمان های مشمول قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، سلامت و بهداشت تمامی افرادی را که در مجاورت یا نزدیکی کارگاه ساختمانی عبور و مرور، فعالیت یا زندگی می کنند را مدنظر قرار دهند و از هرگونه آلودگی هوا، آب، خاک و نیز آلودگی صوتی ناشی از عملیات ساختمانی پرهیز کنند. در این زمینه مسئولیت نظارت عالیه بر اجرای ضوابط و مقررات ملی ساختمان در اجرای تمامی ساختمان ها و طرح های شهرسازی و عمرانی بر عهده وزارت مسکن و شهرسازی قرار داده شده است. پس این وزارتخانه باید در صورت برخورد با هرگونه تخلفی در این خصوص، دستور جلوگیری از ادامه کار را به مهندس ناظر و مرجع صدور پروانه ساختمانی مربوطه ابلاغ و تا رفع تخلف موضوع را پیگیری نمایند.»
    وکیل دادگستری با اشاره به حکم ماده 35 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان بیان می دارد: «بدیهی است مراجع مربوطه نیز موظف به همکاری و اجرای تصمیم ها خواهند بود. ضمن این که طبق ماده 40 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، متخلفان از نظر کیفری نیز قابل تعقیب توسط مراجع قضایی هستند. »
     بنابراین به نظر می رسد قوانین و مقررات موجود می تواند از حقوق شهروندی اشخاص در مقابل مزاحمت های ایجاد شده توسط کارگاه های ساختمانی حمایت کند.
    در خصوص محدودیت تردد کامیون ها و تریلرها در ساعت هایی از شبانه روز در سطح شهر و نظر به این که برخی سازندگان با استناد به این محدودیت این حق را برای خود قائل شده تا قسمتی از مصالح ساختمانی پرخرج از جمله تیرآهن را در شب هنگام و در محل ساخت ساختمان تخلیه کنند، این امر بطور قطع باعث ایجاد سروصدا و در نهایت مزاحمت برای ساکنان مجاور خواهد شد. فروغی نیا در این باره بیان می دارد: « مطابق مبحث 12 مقررات ملی ساختمان هرگونه اقدامی که باعث آلودگی صدا یا ایجاد مزاحمت برای ساکنان مجاور شود عملی خلاف قانون بوده و مالکان یا سازندگان این گونه اماکن این حق را ندارند که محدودیت تردد را بهانه ایجاد مزاحمت نمایند به این خاطر سازندگان بهتر است مصالح مورد نیاز سنگین را به محل ساخت بنا حمل کرده و روزها با استفاده از تجهیزاتی همانند جرثقیل اقدام به تخلیه بار نمایند.»
    به گفته فروغی نیا سه عامل می تواند از جمله دلایلی باشد که باعث شده با وجود مقررات قانونی و لازم الاجرا همچنان شاهد وجود کارگاه های ساختمانی مزاحم در سطح شهرها و رعایت نکردن حقوق شهروندی در این خصوص باشیم که عبارتند از:
    1 – اطلاع و آگاهی نداشتن شهروندان از مقررات قانونی موجود که بطور قطع از طریق اطلاع رسانی های لازم و مکرر توسط ارباب جراید بخصوص رسانه ملی می توان این آگاهی را به شهروندان ارائه کرد تا در صورت مواجهه با چنین تخلف هایی که باعث سلب آسایش آن ها می شود، به مراجع مربوطه قانونی مراجعه و با پیگیری جدی موضوع تا رفع کامل تخلفات صورت گرفته ضمن برخورداری از محیطی امن، به ایجاد فرهنگ نظارت مردمی در جامعه و حق طلبی نیز کمک شایان توجهی نمایند.
    2 – اجرا نشدن صحیح قوانین و مقررات و نبود نظارت کامل بازرسان دستگاه های ذی ربط باعث می شود این امکان و شرایط برای معترضان به حقوق مردم فراهم شده تا به منظور سودجویی یا راحت طلبی بیشتر، بی اعتنا به حقوق دیگران، اسباب تضییع حقوق سایرین را ایجاد کرده و دستیابی به منافع بیشتر را مقدم بر حفظ و احترام به حقوق شهروندان قرار دهند.
    3 – ضعف برخوردهای قاطع قانونی با متخلفان از مقررات ملی ساختمان نیز یکی دیگر از عوامل مذکور است که اگر اینچنین نبود، هیچگاه طرح بحث مذکور، موضوعیت پیدا نمی کرد.
    
     لزوم بازنگری در قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان
    «متاسفانه به دلایل مختلف در زمینه ساعت کاری کارگاه های ساختمانی قانون مشخصی وجود ندارد. همچنین ایجاد گرد و خاک منوط به ایجاد زباله یا میزان CPM گرد و خاک ایجاد شده است. در زمینه میزان دسی بل حاصل از سروصداهای ناشی از ساخت و ساز نیز قانونی وجود ندارد، اما یک قانون کلی در این زمینه بیان می دارد هر نوع ساخت و ساز نباید به همسایگان مجاور آزاری برساند ولی تعریف این که این آزار چیست در قانون وجود ندارد.»
    بهروز اسماعیل زاده، کارشناس دادگستری در این باره می گوید: <بطور معمول در صورت بروز شکایت در این گونه موارد محاکم از یک کارشناس در زمینه میزان سروصدا، گردوخاک، آلاینده ها و تکه های فوم پخش شده در هنگام انجام کار نظرخواهی می کنند که آیا میزان موارد یاد شده مطابق عرف معمول است یا خیر و با همین مواردی که فقط در عرف وجود دارد شاید بتوان از ایجاد مشکل پیشگیری کرد.>
    وی در ادامه می افزاید: « در صورت وجود شکایت، دادگاه فرد مورد تایید خود را به محل مورد نظر می فرستد و میزان ذرات آلاینده توسط وی اندازه گیری می شود. اگر مشکلات بیشتر از حد باشند غیرمجاز تلقی می شوند. در زمینه صدا هم میزان دسی بل غیرمجاز اندازه گیری می شود. گفتنی است این افراد مورد تایید قوه قضائیه هستند که قابلیت تشخیص موضوع را به لحاظ علمی دارند و از کارشناسان رسمی هستند.»
    به گفته اسماعیل زاده پس از بررسی های لازم چنانچه میزان آلاینده ها مطابق عرف نباشد دادگاه از سازنده درخواست می کند آزار و اذیت به وجود آمده را قطع کرده و با توجه به میزان خسارت وارده که توسط کارشناس برآورد شده محاکم مربوطه دستور به دریافت خسارت از سازنده می دهند. با وجود این در کشور ما این گونه مسائل در همان ابتدای امر به دلیل این که با ایجاد درگیری و طرح پرونده در دادگاه، سازندگان متحمل خسارت خواهند شد، حل و فصل می شوند، زیرا در غیر این صورت به دلیل وجود پرونده قضایی، شهرداری دستور قطع ساخت و ساز می دهد و سازنده بلافاصله به فکر حل مساله می افتد تا از بروز خسارت ها جلوگیری کند.
    
     آرامش شهروندان زیر چرخ های کامیون ها
     برخی از تماس هایی که توسط شهروندان در ساعت های پایانی شب یا پس از نیمه شب با پلیس 110 گرفته می شود، در زمینه تخلیه بار از سوی خودروهای سنگین است که همیشه با صداهای هولناکی همراه هستند. ساعت هایی که بسیاری از شهروندان ممکن است در حال استراحت یا خواب شبانه باشند.
    اسماعیل زاده با اشاره به این که سازندگان، آهن آلات را در خارج از محدوده شهر تهران خریداری می کنند، می گوید: «تریلرها و کامیون هایی که پمپ و کمپرسور های بزرگ نیز حمل می کنند تنها می توانند در فاصله زمانی ساعت 12 تا 6 صبح در روزهای عادی و 10 شب تا 6 صبح در روزهای تعطیل تردد کنند. در غیر این صورت توسط پلیس راهور متوقف و جریمه می شوند و یک روز هم این خودروها متوقف خواهند شد. در پی تماس تلفنی همسایگان در خصوص آزار و اذیتی که به دلیل تخلیه بارهای سنگین می بینند پلیس با مراجعه به محل و آگاهی از محدودیت ساعت های تردد این خودروها تنها می تواند به تذکر شفاهی بسنده کند و هیچ اقدام اجرایی را نمی تواند به عمل آورد.»
    با این اوصاف این پرسش به ذهن خطور می کند که آیا در سایر پایتخت های دنیا نیز چنین مشکلات مشابهی وجود دارد؟
     این کارشناس رسمی دادگستری در پاسخ به این سوال بیان می دارد: «تکنولوژی ساخت ساختمان در کشورهای پیشرفته بسیار متفاوت است. در اغلب این کشورها قطعات ساختمان ها به صورت پیش ساخته است و حتی عملیات مونتاژ هم در محل ساخت قطعات انجام می شود. البته در کشور ما نیز نسبت به 20 سال گذشته تکنولوژی ساختمان سازی پیشرفت چشمگیری داشته و بسیاری از قطعات از قبل ساخته می شوند اما تنها مشکل مونتاژ است که به دلیل حمل با تریلر و ساختار اجرای مونتاژ در نهایت با سروصدای فراوان همراه است. در کشورهای پیشرفته ابزارهایی به کار می روند که هیچ گونه سروصدایی ایجاد نمی کنند مگر در حاشیه شهرها که خانه ها از یکدیگر فاصله های زیاد دارند ولی در شهرهای پرجمعیت ساخت وسازها بدون ایجاد مزاحمت های صوتی و گرد و خاک است.»
    به اعتقاد اسماعیل زاده با پیشرفت علم و بهره گیری از تکنولوژی های روز دنیا می توان تا اندازه قابل توجهی از ایجاد مزاحمت های ناشی از ساختمان سازی ها جلوگیری کرد.
    
    
     


 روزنامه ایران، شماره 5650 به تاریخ 30/2/93، صفحه 18 (حقوقی) 

 

۲ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۱ فروردين ۹۶ ، ۰۰:۰۶

 تحلیل نموداری اخرین آمار توزیع بلند مرتبه های تهران

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ فروردين ۹۶ ، ۲۱:۱۲


▪️قبل از جوشکاری قطعات فولادی باید سطوح مورد نظر از مواد زائد (گردوخاک، زنگ‌زدگی، رنگ و ...) کاملاً پاک شود.


▪️چنانچه جوشکاری در بیش از یک عبور (پاس) انجام شود، قبل از انجام عبور بعدی، پوسته قبلی باید به کمک چکش گِل‌زن و برس سیمی پاک گردد.


▪️جوشکاری نباید بیش از آنچه در نقشه ذکر شده انجام شود، مگر با تائید مهندس ناظر و طراح.


▪️به‌طورکلی درصورتی‌که دمای محیط جوشکاری زیر صفر درجه سلسیوس و جریان باد حاکم باشد، جوشکاری ممنوع است.


▪️لیکن در صورت حفاظت از محیط جوشکاری و تأمین شرایط زیر، جوشکاری در دمای زیر صفر بلامانع است:


1- جریان هوا یکنواخت و ثابت باشد.


2- محیط جوشکاری به شعاع "حداقل 100 میلی‌متر" با وسایل مناسب به نحوی گرم شود که با دست کاملاً محسوس باشد.


برش، مونتاژ، جوشکاری و متصل کردن قطعات_فولادی به یکدیگر باید در کارخانه سرپوشیده و مجهز ساخت اسکلت‌های فولادی توسط استادکاران و کارگران ماهر و زیر نظر متخصص فن انجام گردد./ بند 10-4-4-1 مبحث_10 مقررات ملی ساختمان، ویرایش 1392.


▪️بنابراین ساخت و اجرای اسکلت‌های فولادی مطابق روش‌های رایج و مرسوم کارگاهی و بدون تأمین شرایط کارخانه‌ای که در گوشه و کنار خیابان‌ها در شهرهای مختلف کشور شاهد هستیم محل اشکال است. 


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ فروردين ۹۶ ، ۱۸:۴۵

⁣ 

پوشش محافظتی پایه ی قیر که به منظور ایجاد مانعی دائمی در مقابل عبور آب و بخار آب طراحی شده و می تواند برای ایجاد لایه های مانع تبخیر، پوسته های نم گیر، پوشش مخازن و لوله های آب آشامیدنی، حفاظت از سازه های بتنی زیرزمینی، عمل آوری بتن ضمن حفظ آب و نیز محافظت از سطوح فلزی در برابر خوردگی مورد استفاده قرار می گیرد.


خصوصیات:

🔸 تک جزیی است و با آب رقیق می گردد.

🔹 خشک شدن سریع

⁣🔸 قابل استفاده بر سطوح مرطوب

⁣🔹 بعد از مصرف و پس از تبخیر آب، خشک شده و یک لایه قابل انعطاف الاستیک از خود ایجاد می نماید.

⁣🔸پس از خشک شدن در برابر رطوبت مقاوم بوده و در آب حل نمی شود.

⁣🔹 برخورداری از خاصیت حفظ و نگهداری فوق العاده آب به منظور عمل آوری مخلوط بتنی 

⁣🔸 چسبندگی عالی به اکثر سطوح رایج در ساختمان

⁣🔹 سهولت در اجرا به سبب رقیق شدن با آب، که می توان از جاروب پلاستیکی، برس، ماله و یا اسپری (پیستوله نازل درشت) برای اجرای آن روی سطح کار استفاده نمود.


موارد مصرفی:

عایق جهت عایق کاری دیوارها، سقف ها، زیرزمین ها، تونل ها، سردخانه ها، استخرها، سرویس های بهداشتی، مخازن و خصوصا فونداسیون ها و محافظت در برابر تاثیر کلر

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ فروردين ۹۶ ، ۲۱:۲۳

10 نکته ایمنی در عملیات ساختمان سازی :


نکته1 : کارگران کارگاه‌های ساختمانی باید مجهز به کلاه و کفش ایمنی باشند و بسته به شرایط و نوع کار، سایر وسایل حفاظت فردی همچون دستکش، ماسک، کمربند و طناب نجات نیزمطابق ضوابط آئین نامه مربوط باید در اختیار آنها قرار داده شود.

نکته2 : تمامی معابر، پلکان‌ها، سطوح شیبدار، باز شوها، پرتگاه‌ها و نقاطی که احتمال خطر سقوط افراد را دربر دارند، باید با نرده و پوشش‌های موقت و مناسب حفاظت شوند . 


نکته3 : از کار کردن کارگران روی بام ساختمان‌ها در هنگام باد و توفان و بارندگی شدید و یا هنگامی که سطح بام پوشیده از یخ باشد ، جلوگیری به عمل آید.

نکته4 : در هنگام کار روی بام‌های شیبدار و یا بام‌های پوشیده از صفحات شکننده مانند صفحات موجدار نور گیر و ورق‌های فشرده سیمانی (ایرانیت- باید از نردبان‌ها یا صفحات تراولینگ با عرض حداقل ۲۵سانتیمتر استفاده شود .این نردبان‌ها و صفحات باید محکم و مطمئن نصب شده باشند تا احتمال لغزش آنها در زیر پای کارگران کاهش یابد. 


نکته5 : در لبه سطوح شیبدار باید موانع مناسب و کافی برای جلوگیری از سقوط کارگر یا ابزار کار پیش بینی شود . 


نکته6 : کارگرانی که روی بام‌های شیبدار با شیب بیش از ۲۰ درجه کار می کنند باید مجهز به کمربند ایمنی و طناب نجات باشند. 


نکته7 : معابری که برای عبور فرغون یا چرخ‌های دستی ساخته می‌شود باید دارای سطوح صاف باشد و برای عبور هر فرغون حداقل یک متر عرض در نظر گرفته شود . 


نکته8 : قالب بتن باید قبل از بتن ریزی مورد بازرسی قرار گرفته و نسبت به استحکام آن اطمینان حاصل شود.


نکته9 : هنگام برداشتن قالب بتن باید احتیاط‌های لازم به منظور حفاظت کارگران ازخطر احتمالی سقوط بتن یا قالب بکار برده شود. 


نکته10 : دستگاه‌های بتن ساز باید دارای ضامن باشند تا هنگام تمیز کردن‌، دستگاه را قفل و از حرکت اتفاقی آن جلوگیری شود.





۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ فروردين ۹۶ ، ۱۶:۰۷

نکات اجرایی درباره قیر و گونی را یاد بگیرید👌👌


🔹1.تمیزکاری سطح زیر قیر و گونی به طوری که حتی گرد و خاک هم نداشته باشد.چون مانع چسبندگی قیر به سیمان می شود.


🔹2.هم پوشانی گونی ها روی هم حداقل باید 10 سانتی متر باشد.


🔹3.اورلب یا هم پوشانی گونی ها میبایست حتما در جهت شیب باشد.


🔹4.اگر از دو لا یا بیشتر گونی استفاده شود بهتر است که گونی ها در لایه های مختلف عمود بر هم اجرا شوند‌.


🔹5.بعد از اتمام قیر کاری به خاطر آسیب ندیدن و سوراخ نشدن ایزولاسیون بهتر است که یک لایه ملات نرم روی ان اجرا شود.


🔹6.کفشورها هم سطح کف بریده شوند و قیر و گونی حتما تا داخل لوله هم زده شود.

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ فروردين ۹۶ ، ۰۰:۲۴

آشنایی با آزمونهای PE و FE


قسمت_دوم


پیشتر به معرفی این آزمونها و مقایسه آنها با آزمون های داخل کشور پرداختیم در این پست اطلاعات بیشتری در این مورد داده می شود. 


مزایای استفاده از PE نسبت به FE :


✨مهندسین دارای  مدرک PE برای کاریابی در خارج از کشور نسبت به مهندسین دارای FE دارای اولویت میباشند و برای تاسیس شرکت مهندسی هم لازمه آن داشتن مدرک PE میباشد. 

 اگر آخرین مدرک مهندسی شما لیسانس باشد حداقل 5 سال لازم است تا از مدرک فارغ التحصیلی مهندسین گذشته باشد تا اجازه شرکت در آزمون FE را داشته باشد. داشتن مدرک فوق لیسانس یا دکتری جای دو سال تجربه کار قبول میشود یعنی با حساب این مدارک نیاز به حداقل 3 سال از گذشتن مدرک فارغ التحصیلی کارشناسی شما بگذرد تا مجاز به شرکت در آزمون FE باشید .

    اخیرا شرط شرکت در آزمون PE این میباشد که حداقل یک معرف در کشور آمریکا داشته باشند چرا که NCEES با این فرد در ارتباط با مهارت های کاری این شرکت کننده سوال میکنند تا مطمئن شوند که این فرد صلاحیت شرکت در آزمون را دارد یا خیر.

    NCEES مستقیما بایست مدارک مهندسین ایرانی از جمله ریز نمرات را ارزیابی کند و این مدارک باید مستقیما از طرف دانشگاه داخل ایران به دست NCEES رسانده شود که این مرحله ارزیابی حدود 4 ماه به طول می انجامد. ارزیابی اولیه توسط مرکز امتجانی مربوطه انجام میپذیرد.

     آزمون FE به صورت جزوه بسته و CBT یعنی به صورت کامپیوتری میباشد اما آزمون PE به صورت کاغذی  و جزوه باز برگزار میشود.

    در برخی از ایالات کشور آمریکا داشتن مدرک SE یا همان   Structural Engineering لازم میباشد.

نحوه شرکت در آزمون

در ایران سازمان سنجش چند سالیست که آزمون برگزار میکند  در حالیکه در وبسایت NCEES اسمی از ایران به عنوان نمایندگی برگزاری آزمون برده نشده است و مدارک قبولی در آزمون سازمان سنجش را قانونی نمیداند .

بنابراین لازم است مهندسین از طریق مستقیم یکی از نمایندگی های ذکر شده در وبسایت NCEES برای ثبت نام اقدام فرمایند که در نزدیکی ایران دو مرکز نمایندگی نزدیک به ایران وجود دارد یکی دانشگاه شارجه امارات و دیگری دانشگاه تکنیکال استانبول که از بین این دو دانشگاه آمریکایی شارجه امارات بیشتر توصیه میشود. بنابراین برای ثبت نام کافیست به این صفحه از دانشگاه شارجه مراجعه بفرمایید.


💢قبلا آزمون FE فقط دو بار در سال بود اما الان در طول سال هر روزی که مهندسان خواستند امتحان بدهند این امکان را NCEES از طریق مراکز نمایندگی آن فراهم کرده است که محدودیت از این بابت وجود نداشته باشد.معمولا پیشنهاد میشود یک ماه بعد از اینکه مدارکشان از سوی NCEES تائید شد برای ثبت نام در امتحان اقدام کنند. تعداد کل سوالات در آزمن FE ، 120 سوال است که 60 سوال صبح و 60 سوال عصر که برای هر سوال 2 دقیقه زمان است. برای مهندسان راه و ساختمان 15 موضوع در امتحان می آید که برای هر موضوع تعداد سوالات متفاوت است. 

ملاک قبولی در آزمون اینست که به حداقل 70% از سوالات آزمون جواب صحیح داده شود. (نمره منفی ندارد) البته در مواردی NCEES نمره های شرکت کنندگان را به صورت سهمی گون آمار میگیرد و اگر خیلی سخت یا آسان بود این درصد را به نسبت میانگین درصد نتایح شرکت کنندگان کم یا زیاد میکند. نتایج آزمون بین 7 تا 10 روز پس از برگزاری آزمون به صورت اینترنتی قابل مشاهده است.


منبع : Civil808


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ فروردين ۹۶ ، ۰۰:۱۵

آشنایی با آزمون های  FE,PE


✨در آمریکا اگر یک نفر از جایی با درجه اعتبار پایین فارغ التحصیل بشود  وبتواند آزمون FE  یا همان  #The_Fundamentals_of_Engineering را قبول شود خیلی راحت ترمیتواند  کار پیدا کند تا اینکه فردی از دانشگاه استنفورد فارغ التحصیل شده باشد.  این موضوع برای سایر مهندسین در سایر کشور ها نیز صدق میکند ،  آزمونFE  توسط  The National Council of Examiners for Engineering and Surveying) NCEES)  تقریبا هر ماه برگزار میگردد که همزمان در آمریکا ، کانادا ،ژاپن ، کره جنوبی ، مصر ،امارات ، عربستان سعودی ، تایوان و ترکیه برگزار میشود و داشتن این مدرک در این کشور ها برای کاریابی یک اولویت مهم محسوب میشود . 

علت لزوم داشتن این مدرک برای کاریابی در کشور های ذکر شده اینست که این مدرک صرفا ملاکی برای ارزیابی دانش مهندسی مهندسانیست که از دانشگاه فارغ التحصیل میشوند و جز این هم نمیتوان به هر مهندسی با هر سطح مدرکی از لیسانس گرفته تا دکتری برای اعطای کار فنی مهندسی اعتماد داشت. چراکه یادگیری مباحث درسی در دانشگاه یک موضوع است اما داشتن تجارب مهندسی جهت درک مفاهیم مهندسی موضوع دیگریست.


✨قدم دوم پس از گذراندن آزم,ن #FE  ، شرکت در آزمون #PE  یا همان The Principles and Practice of Engineering exam  است که به مهندسین حق امضا میدهد. برای مهندسین برق و شیمی این مدرک خیلی شاید مهم نباشد اما برای مهندسین راه و ساختمان اگر آنها PE نداشته باشند شانس انجام خیلی از کار ها را از دست میدهند.


💢مقایسه آزمون های بین المللی ورود به حرفه با آزمون های داخلی:


در ایران نیز مشابه آزمون های FE همان پایه 3 نظام مهندسی میباشد و آزمون PE ، پایه 2 و آزمون SE پایه 1 میباشد منتها تفاوت آزمون های ورود به حرفه داخلی با خارجی در اینست که در ایران اگر مهندسی در آزمون پایه 3 قبول شد برای دریافت پایه 3 به 2 نیاز به آزمون مجدد نیست بلکه با گذراندن دوره هایی موسوم به ارتقا پایه با دریافت نمراتی میتواند برای مثال طی حداقل یکی دو سال به پایه بالاتر ارتقا یابد و از تفاوت های مهم دیگر اینست که در ایران هر مهندسی که پایه 3 خود را دریافت میکند بلافاصله حق امضا را نیز دریافت میکند که این به هیچ وجه در آزمون های بین الملللی ورود به حرفه صادق نمیباشد چراکه تازه بعد از قبولی در آزمون PE هست که میتواند این امکان را دست یابد.


✨همچنین شرط شرکت در آزمون PE گذراندن دوره های آموزشی مختلف جهت دریافت رتبه هایی به اسم PDH میباشد (Professional Development Hour (PDH . دقیقا همانطور که در ایران نیز برای ارتقا پایه به شرکت در چنین دوره های نیازمندیم. بنابراین با مقایسه این دو آزمون در میابیم آزمون های بین المللی نسبت به آزمون ورود به حرفه داخلی دارای سخت گیری بیشتری در ارتقا پایه میباشند چراکه علاوه بر لزوم به حدنصاب رساندن PDH نیاز به شرکت در آزمون مجزایی برای دریافت PE  مهندسی نیز میباشد.


از نکات جالب توجه در آزمون های بین المللی مهندسی استفاده از منابع کمک آموزشی شبیه به آنچیزیست که در آزمون های داخل ایران از آنها برای قبولی در آزمون کمک میگیریم برای مثال دو نمونه کلید واژه و ماشین حساب های مهندسی. البته برای استفاده از ماشین حساب مهندسی NCEES مهندسان را محدود به استفاده از مدل های خاصی از ماشین حاسب میکند.


منبع: Civil808

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ فروردين ۹۶ ، ۰۰:۱۱

بر اساس گزارش بانک‌مرکزی، حجم معاملات آپارتمان‌های‌مسکونی شهر تهران در سال ۹۵، رشد ۵.۴ درصدی را نشان می‌دهد که این آمار، نشان از بهبود وضعیت بازار مسکن در سال گذشته را داشت.


به گزارش روابط عمومی شورای مرکزی به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، بانک‌مرکزی در تازه‌ترین گزارش خود از تحولات بازار مسکن شهر تهران از بهبود وضعیت بازار معاملات مسکن در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ خبر داد. براساس این گزارش، حجم معاملات آپارتمان‌های مسکونی در شهر تهران طی یک سال ۹۵ نسبت به سال قبل، از رشد۵.۴ درصدی برخوردار شد که این موضوع نشان از بهبود وضعیت بازار معاملات مسکن در این سال دارد. در سال ۹۵، تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به ۱۶۲ هزار و ۱۰۰ واحد مسکونی رسید که در مقایسه با سال قبل،۵.۴ درصد افزایش نشان می‌دهد؛ در این مدت متوسط قیمت هر مترمربع آپارتمان در شهر تهران معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی، ۴ میلیون و ۳۹۰هزار تومان بوده است که نسبت به سال قبل-۹۴-معادل ۴/ ۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

دنیای اقتصاد نوشت: بانک‌مرکزی همچنین در این گزارش وضعیت تحولات بازار مسکن شهر تهران طی اسفندماه ۹۵ را هم مورد بررسی قرار داده و اعلام کرده است که در اسفندماه سال ۹۵، تعداد معاملات آپارتمان‌های‌مسکونی شهر تهران به ۱۲ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب، ۲۱.۶ و ۶.۴ درصد کاهش نشان می‌دهد. این در حالی است که در اسفند ۹۵، متوسط قیمت خرید و فروش هر مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۴ میلیون و ۵۷۰ هزار تومان بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب به میزان ۱.۵ و ۵.۲ درصد افزایش نشان می‌دهد.

بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده به تفکیک عمر بنا در اسفند ماه سال ۹۵ حاکی از آن است که واحدهای تا ۵ سال ساخت با سهم ۵۱.۱ درصد، بیشترین سهم از واحدهای مسکونی معامله شده را به خود اختصاص داده‌اند؛ این در حالی است که این سهم در مقایسه با اسفندماه سال قبل کاهش یافته و عموما به سهم واحدهای با قدمت بیش از ۱۵ سال افزوده شده است. همچنین توزیع تعداد معاملات انجام شده بر حسب مناطق مختلف شهر تهران در اسفندماه سال ۹۵ حاکی از آن است که از میان مناطق ۲۲ گانه شهر تهران، منطقه‌۵ با سهم۱۵.۵ درصدی از کل معاملات، بیشترین تعداد قراردادهای مبایعه‌نامه را به خود اختصاص داده است؛ همچنین مناطق ۴ و ۲ به ترتیب با سهم ۱۱.۱ و ۱۰.۵ درصدی در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

بر اساس اعلام بانک مرکزی، بیشترین رشد متوسط قیمت مسکن در اسفند ماه ۹۵ نسبت به ماه مشابه سال قبل به منطقه ۶(معادل ۸.۶ درصد) و بیشترین کاهش متوسط قیمت به منطقه یک (معادل ۱.۷ درصد) تعلق دارد. در اسفند ماه ۹۵، از میان مناطق ۲۲ گانه شهر تهران بیشترین متوسط قیمت یک مترمربع زیربنای مسکونی معامله شده، معادل ۹ میلیون و۸۲۰ هزار تومان به منطقه یک و کمترین آن با ۲ میلیون و۱۷۰ هزار تومان به منطقه ۱۸ تعلق داشته است که این ارقام در مقایسه با ماه مشابه سال قبل، به ترتیب ۱.۷  درصد کاهش و ۲.۸ ‌درصد افزایش نشان می‌دهد. همچنین توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده بر حسب قیمت یک مترمربع آپارتمان مسکونی در اسفند ۹۵ حاکی از آن است که واحدهای مسکونی در دامنه قیمتی ۳ تا ۳.۵  میلیون تومان به ازای هر مترمربع با سهم ۱۱.۷ درصدی بیشترین سهم از تعداد معاملات مسکن در شهر تهران را در این بازه زمانی به خود اختصاص داده‌اند. این در حالی است که به لحاظ سطح زیربنا نیز بیشترین سهم از معاملات انجام شده به واحدهای مسکونی با زیربنای ۶۰ تا ۷۰ مترمربع-معادل ۱۴.۳ درصد-اختصاص داشته است. 

بنا بر این گزارش، هر چند به لحاظ «سطح قیمت» و «میزان معاملات مسکن» شهر تهران تفاوت جزئی میان آمارهای ارائه‌شده از سوی بانک مرکزی و دفتر اقتصاد مسکن وجود دارد اما وضعیت بازار مسکن از سوی هر دو مرجع یکسان توصیف شده است؛ به این معنا که هم دفتر اقتصاد مسکن و هم بانک مرکزی در تشریح تحولات سال ۹۵ بازار مسکن اعلام کرده‌اند که رشد قیمت مسکن در این سال «کمتر از نرخ تورم» بوده است.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۵ فروردين ۹۶ ، ۰۱:۲۸

بر اساس گزارش رسمی بانک مرکزی سال 1389، نسبت ارزش زمین به کل هزینه تمام‌شده ساختمان‌های تکمیل‌شده در کل مناطق شهری کشور معادل 46.9 درصد بود.

در این سال نسبت مذکور برای ساختمان‌های تکمیل‌شده در شهر تهران به 59.3 درصد رسید که در مقایسه با سال قبل از آن، 1.1 واحد درصد افزایش نشان می‌دهد.

به عبارت دیگر سال 89 نزدیک به 50 درصد از قیمت تمام‌‌شده ساخت ‌و سازهای مسکونی را ارزش زمین تشکیل داده است.

مصالح ساختمانی

پس از موضوع زمین، مهم‌ترین عامل تأثیرگذار در قیمت تمام‌شده مسکن، مصالح ساختمانی و سهم آنها در قیمت تمام شده مسکن است.

بر اساس آخرین گزارش‌های مرکز آمار ایران از وضعیت قیمت مصالح ساختمانی در نیمه اول سال 90 هم شاهد رشدهای شدید قیمت این کالاها در مقایسه با نیمه اول سال 89 هستیم، قیمت مصالح ساختمانی در این دوره حدود 22 درصد افزایش پیدا کرده است.

احمد اسکویی، توزیع‌کننده تأسیسات و مصالح ساختمانی نیز در مورد افزایش قیمت این محصولات می‌گوید: متوسط قیمت تجهیزات تاسیساتی همچون تهویه مورد استفاده در ساختمان در فاصله زمانی ابتدای دی تا ابتدای بهمن سال گذشته با 60 درصد افزایش همراه بود. همچنین در دوره زمانی گفته شده متوسط قیمت انواع فولاد 20 درصد، انواع سیمان 11 درصد و انواع تجهیزات گرمایش و سرمایش در ظرفیت‌های مختلف 45 درصد افزایش داشته است.

دستمزد نیروی انسانی

یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار در قیمت تمام‌شده مسکن، دستمزدی است که سازندگان باید به نیروی انسانی فعال در این حوزه پرداخت کنند. همان‌گونه که انتظار می‌رفت، این شاخص هم طی سال‌های اخیر بویژه دو سال 89 و 90 در مقایسه با سال‌های پیشین با شیبی تندتر افزایش یافته است.

خیرالله عابدی از معماران و سازندگان با سابقه در تهران و شهرستان‌ها با تأیید افزایش قابل ملاحظه دستمزد کارگزان ساختمانی می‌گوید: یک کارگر ساده ساختمانی در سال گذشته با ساعتی 3000 تا 3500 تومان کار می‌کرد، اما در سال جاری با کمتر از 5000 تومان بسختی حاضر می‌شوند کار کنند.

دستمزد یک بنای ماهر سال گذشته حدود ساعتی 5000 تا 6000 تومان بود، اما امسال به کمتر از 8000 تومان راضی نیستند.

گچکار تا پیش از این با ساعتی6000 تا 6500 تومان کار می‌کرد امسال به کمتر از 8000 تومان برای هر ساعت راضی نیست.

سرجمع قیمت تمام‌شده

با در نظر گرفتن مجموع این قیمت‌ها می‌توان این‌گونه نتیجه گرفت که در حال حاضر ساخت هر متر واحد مسکونی حدودا 550 تا 600 هزار تومان برای سازندگان تمام می‌شود.

به عبارت دیگر، در شرایط معمول و با استفاده از مصالح معمول ساخت و ساز به عنوان مثال یک آپارتمان 70 متری حدودا 38.5 تا 42 میلیون تومان هزینه ساخت دارد.

به این مبلغ باید حدود 20 درصد هزینه تأمین منابع مالی، دریافت جواز، بیمه مسوولیت ساختمان، مالیات و عوراض و.... نیز افزود که قیمت تمام‌شده را به 46.2 میلیون تا 50.4 میلیون تومان می‌رساند بنابراین در صورتی که قیمت فروش یک آپارتمان نوساز در مرکز شهر تهران حدود دو نیم تا سه میلیون تومان باشد، از مابه‌التفاوت قیمت ساخت و فروش حدود 128.8 تا 159.6 میلیون تومان عاید سازنده خواهد شد.

بنابر گزارش‌های میدانی، قیمت زمین در همین مناطق بین چهار تا چهارونیم میلیون تومان برآورد می‌شود و اگر فرض را بر ساخت پنج طبقه واحد مسکونی در یک زمین حدودا 120 متری بگذاریم، هزینه‌ای که بابت خرید زمین پرداخت شده است، حدود 480 تا 540 میلیون تومان خواهد بود.

از آنجا که بنابر مصوبات موجود حدود 60 درصد مساحت زمین، امکان قرار گرفتن زیر بنا را دارد، متراژ واحدهای مسکونی این ساختمان فرضی، حدود 70 متر خواهد بود.

از این رو برای محاسبه بهایی که خریدار زمین پرداخت کرده است، باید 480 تا 540 میلیون تومان را به پنج واحد 70 متری تقسیم کنیم یعنی 350 مترمربع که نتیجه حدود یک میلیون و 370 تا یک میلیون و 540 هزار تومان می‌شود.

از مجموع این محاسبات و با اضافه کردن قیمت ساخت هر مترمربع به این نتیجه می‌رسیم که هر مترمربع آپارتمان بین یک میلیون و 870 تا دو میلیون و 114 هزار تومان می‌شود.

از این رو می‌توان گفت تخمین سودی بین 630 تا 886 هزار تومان به ازای هر مترمربع ساخت و فروش آپارتمان، برآوردی غیرواقع‌بینانه نخواهد بود. اگر این اعداد تخمینی را در 350 مترمربع کل زیر بنا در نظر بگیریم، سود کل 220 میلیون تا 310 میلیون تومان خواهد بود.

برگرفته از vivannews


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۵ فروردين ۹۶ ، ۰۱:۲۴